smoked-salmon

Burritos για Πρωινό με Καπνιστό Σολομό, Αυγά & Αβοκάντο

Τα πλουσιοπάροχα αυτά burritos, γεμάτα με μαλακό τυρί, καπνιστό σολομό, ελαφρώς χτυπητά αυγά, και αβοκάντο, είναι ιδανικά για ένα σούπερ ξεχωριστό πρωινό ή brunch.
Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας) 25 λεπτά
Μερίδες 4
Πικάντικη Γεύση Mild
Υλικά 10

Υλικά

Για τα burritos

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 4 Old El Paso™ Super Soft Large Flour Tortillas
  • 200 γρ. πλήρες μαλακό τυρί
  • 200 γρ. φέτες καπνιστού σολομού
  • 1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς το κουκούτσι, και κομμένο σε φέτες

Για το σερβίρισμα

  • Old El Paso™ Original Chunky Salsa Mild
  • Φέτες λάιμ

Κρέας/Ψάρι/Για Χορτοφάγους

  • Ψάρι

Βήματα Συνταγής

  1. Με ένα πιρούνι, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα μέσα σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή σας.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το μείγμα των αυγών και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα ώστε τα αυγά να μην ομογενοποιηθούν εντελώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  3. Απλώστε σε κάθε tortilla το ¼ του μαλακού τυριού, αφήνοντας απόσταση 2 εκ. από τις άκρες γύρω-γύρω. Προσθέστε μία στρώση καπνιστού σολομού. Βάλτε στο κέντρο κάθε tortilla το ¼ των χτυπητών αυγών και προσθέστε τις φέτες αβοκάντο. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  4. Διπλώστε τα πλάγια της tortilla περίπου 2 εκ. πάνω από τη γέμιση, και τυλίξτε σφιχτά ώστε να περικλείσετε πλήρως τη γέμιση. Κόψτε τα burritos στη μέση και σερβίρετε με σάλτσα και φέτες λάιμ.

Εξειδικευμένες Συμβουλές

  • Αν θέλετε τα αυγά σας πιο πικάντικα, προσθέστε μια ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι ή λίγη σάλτσα καυτερής πιπεριάς.
  • Αντί για καπνιστό σολομό, δοκιμάστε να βάλετε μια λεπτή φέτα καπνιστού ζαμπόν ή καπνιστού σκουμπρί.